Wie zijn wij

IMG_0027

Mijn  naam is  Roelfiena Siersema en samen met mijn partner Mariska van der Mark hebben wij ons eerste nestje in 2016 gekregen. We zijn onze kennel aan het uitbreiden en een samenwerking aangegaan met Belinda Huijgen, zij heeft van ons een pup uit het tweede nest van Evy en wilde graag met haar een nest gaan doen.

Hieronder ons verhaal:

In 2010 zijn wij ons gaan oriënteren voor een hond. We hadden eindelijk voldoende tijd om voor een hond te gaan zorgen en deze voldoende uitdaging en training te bieden.

In eerste instantie wilden wij gaan voor een labrador retriever, maar na goed inlezen beseften wij dat dit niet de goede hond voor ons zou zijn. Wel wilden we nog steeds een retriever en na wat speurwerk zijn we uitgekomen op de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Vervolgens gingen wij ons meer verdiepen in dit ras en meer en meer kregen wij het gevoel dat dit de juiste hond voor ons zou zijn. Daarna kwam het zoeken naar een goede fokker.

In 2011 was het zover en is onze Floyd geboren en Floyd heeft samen met zijn broertjes en zusjes een goede start gehad bij Bep en Elly.  Floyd heeft ons veel geleerd over ons zelf en door hem zijn we nog meer van dit ras gaan houden.

In 2014 kwam Evy in ons leven.  Evy is een en al vrolijkheid ondanks een wat moeizame start bij het eerste gezin waar ze heeft gewoond, en niet meer weg te denken uit ons leven. Zij liet ons de enorme werklust en energie zien waar Tollers zo om bekend staan.  Hierdoor is het idee ontstaan om een eigen nest te gaan doen met haar. Nadat we veel mensen hebben geraadpleegd over wat het betekend om een eigen nest te doen, hebben we de sprong gewaagd.

Uit dit nest hebben wij het enige teefje gehouden. Haar naam is MacKenzie en ze heeft de vrolijkheid van Evy en de stabiliteit van Fellow en de werklust van beide meegekregen. Ook MacKenzie heeft een nestje gehad, hierdoor is nu Bubbles toegevoegd aan onze roedel. Ze is heerlijk ondeugend en heeft een eigen willetje. En hopelijk lukt het om met haar de lijn verder door te zetten.

Met MacKenzie zullen we geen nest meer doen. Het is voor haar geen leuke ervaring geweest.

Nu hebben we ook Sasha toegevoegd aan onze kennel. Zij is een dochter van Evy uit het tweede nest. Een enorme drive om te werken, zowel de apporteersport als agility. Dit is iets wat we graag terugzien in de Toller, vandaar dat Belinda en wij om de tafel zijn gaan zitten.

Sasha verwacht in 2022 haar eerste nest.